Hans Hettelder museum

Hans Hettelder museum

De opening van het Hans Hettelder Zeezendermuseum in Alkmaar vond plaats op

25/11/2023.

Opening Zeezendermuseum / Hans Hettelder museum

Een dag om nooit te vergeten. Vandaag is de dag dat de nieuwe plek voor de prachtige schaalmodellen van de hand van Hans Hettelder, officieel wordt ingewijd. In mooie vitrines, met bijbehorende banners die de historie zo mooi beschrijven en weergeven. Door Ferry Eden zijn de teksten voor deze banners op juistheid gecontroleerd en het ziet er goed uit.

Hans Hettelder

Hans Hettelder, de maker van vele schaalmodellen van de zeezenderschepen, is ons helaas in juni van 2023 ontvallen en zijn vrouw Edith zal de opening doen samen met Azingh en Julie van het museum. Rond 11.00 uur vindt de opening plaats en is de nieuwe plek een feit.

De schaalmodellen van Hans staan nu in de vitrines veilig achter glas en Edith overhandigt nog een klein busje op schaal aan Azingh, wat haar man voor hem had gemaakt.

Een emotioneel moment voor Edith, maar ook voor de in het museum aanwezige familie.

Nu kon je eerder in dit museum in de Pettemerstraat 12A in Alkmaar alles zien over de Beatles en Elvis, maar nu ook een mooi deel over de Zeezenders van Vroeger in het Zeezendermuseum Alkmaar! Wat zou hij trots geweest zijn.

Optredens en radio-uitzendingen

Het is een mooie dag, waarbij het leuke duo John (bizarre gelijkenis met John Lennon) en Rani voor muzikale opluistering in het museum zorgen en tevens een interview gaven via VisualFM – Serious Internet Radio. John en Rani vertellen ook over stichtingrani.nl en waarom deze stichting er is. Een indrukwekkend, maar ook een verschrikkelijk verhaal.

VisualFM – Serious Internet Radio

VisualFM is een internet station voor de regio Dijk en Waard en zij timmeren aardig aan de weg.

Marieke Barten-Neesen en Ron Overtoom vormen de drijvende kracht achter dit station en ze hebben zeer diverse progamma’s en natuurlijk..muziek! Uit alle tijden.

Zij werken ook samen met stichting De Zeezenders van Vroeger die ook zendtijd heeft gekregen en een aantal programma’s mag verzorgen.

Interviews

John en Rani zijn geinterviewd, maar verder schoven vandaag ook aan Mark van Amstel, die toch wel het meest bekend is van zijn stem als nieuwslezer en radiomaker Ferry Eden. Ontzettend aardige leuke mensen, die allemaal tijd hebben vrijgemaakt om deze dag bij te kunnen wonen.

Een fijne zondag namens de gehele crew!