Over ons


Updated 12 september 2023

Een idee

Wie had ooit kunnen bedenken dat Robert Janse kapitein van een eigen schip zou worden met een enorme crew van leden verdeeld over Nederland en de rest van de wereld. 

De Zeezenders van Vroeger is gestart met het idee om gewoon wat informatie vanuit een interesse voor radiozenders op zee (ook wel piratenzenders genoemd), te delen via een simpele Facebookpagina.

Inmiddels is dit leuke ideetje uitgegroeid tot een Facebook pagina met een gigantische omvang van dik 8300 leden op het moment van het bijwerken (sep 2023) van deze post. En in augustus 2023 is deze gave onderneming geregistreerd als Stichting De Zeezenders van Vroeger!

Vervlogen tijden

De Zeezenders van vroeger gaat vooral over lang vervlogen tijden met mooie en te gekke dingen uit een tijd die eigenlijk nooit vergeten zal worden. Jaarlijks organiseren we diverse evenementen, die je terug kunt vinden in de agenda op de rechterkant van onze website.

Samenwerking en zendtijd

De Zeezenders van vroeger bewaakt het cultureel erfgoed van de zeezenders en alles wat daarmee samenhangt.

Op vrijdag, zondag en maandag verzorgen we programma's op VisualFM. In de kalender rechts zijn de tijden vermeld waarop we zijn te beluisteren.

De crew

De Zeezenders van vroeger is een groep met enthousiastelingen die er allemaal voor gaan en die voornamelijk op vrijwillige basis informatie delen over vervlogen tijden en deze tijden deels laten herbeleven door te zorgen voor te gekke uitzendingen op Visual FM - Serious Internet Radio!

Daarnaast organiseren zij regelmatig hele leuke evenementen om oude tijden terug te halen. Met live reportages via Visual FM!

Zeezenders op Radiopedia

Een interessant item over zeezenders van vroeger en wat een zeezender nou eigenlijk precies is, kan hier hier op Radiopedia worden bekeken.

Voor foto's van de schepen klik je hier